la-Bacau.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii bacauanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Borzești - biserica unei prietenii ucise

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" de la Borzești a fost înălțată la porunca lui Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, între anii 1493 - 1494, "întru pomenirea sfânt adormiților strămoși și părinților lor".

Palatele băcăuane - mărturii în piatră și cărămidă arsă ale unor epoci romantice

Mărturii în piatră și cărămidă arsă ale unor epoci romantice, amplasate în zone de un farmec aparte al naturii, palatele județului Bacău, peste care, din păcate, multă vreme s-a așternut ceața uitării și, ca urmare, necunoașterea, aduc călătorului însetat de frumos ori inedit multă distincție, arhitectură impresionantă și, mai ales, urme ale unui trecut în care bunul gust se îmbina cu tradițiile locurilor.

Târgu Ocna - credință, natură, sănătate, cultură

Atestat documentar pe la 1306 într-un hrisov dat de domnitorul Alexandru cel Bun care acorda privilegiul exploatării sării către doi frați de origine transilvană, orașul stațiune de interes național Târgu Ocna deține în prezent câteva recorduri la nivel național ce pun în relief virtuțile localității: credință, natură, sănătate, cultură, eroism.

Slănic Moldova, de la apele minerale la proiecții ecologice viitoriste

Slănic Moldova, stațiunea ''perlă în coroana turistică a Moldovei", așezată într-o vale înconjurată de păduri de fagi și brazi la o altitudine de 530 de metri, la poalele munților Nemira pe râul Slănic, se constituie în prezent într-o ''îmbinare fericită" a peisajului mirific și tradiției balneare curative, cu proiecții viitoriste care au în prim-plan criteriul ecologic, spune primarul localității, Andrei Șerban.

Agricola Bacău se adaptează permanent, prin inovare, pieții concurențiale

Agricola Bacău este, în prezent, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, deținând o cotă de piață de 15 la sută, fiind și principalul exportator la această categorie de produse alimentare.

Curtea de Apel Bacău a decis că Stavarache rămâne în arest până pe 22 august

Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, rămâne în arest preventiv până pe 22 august, a decis, luni, o instanță a Curții de Apel Bacău.

AEROSTAR Bacău - longevitate în performanță sau treptele devenirii în aeronautica românească

AEROSTAR Bacău, unul dintre puținele branduri industriale ale României, ilustrează elocvent și pragmatic, treptele devenirii în aeronautica românească, prin continuitatea celor mai bine de 60 de ani de funcționare, dar și capacitatea creatoare a specialiștilor săi, a managementului adaptabil cerințelor timpului etalat de conducerea firmei.

Circa 40% dintre acționarii/asociații persoanelor juridice din județul Bacău sunt femei

Circa 40% dintre acționarii/asociații persoanelor juridice active în județul Bacău sunt femei, iar 38,07% dintre aceștia au până în 39 de ani, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Bacău - județul unde poți să descoperi "piscuri" (prezentare)

Scut despicat, în dreapta albastru, în stânga argintat, pe care se suprapune cu aceeași cromatică, dar inversată, un munte, în centrul căruia se află un mic ecuson având fondul de aur cu un zimbru. În partea superioară dreaptă sunt aștrii zilei și nopții, iar în cea stângă un stejar verde.

Județul Bacău: scurt istoric

Pe teritoriul județului Bacău s-au descoperit dovezi arheologice ale locuirii încă din paleoliticul superior - la Buda (Blăgești) și Lespezi-Gârleni.

Municipiul Moinești

Municipiul Moinești este situat în partea de nord-vest a județului Bacău, în bazinul mijlociu al sistemului de râuri Trotuș-Tazlău, la poalele de nord ale Culmii Berzunți, la 480 m altitudine, la 45 km distanță de municipiul Bacău (reședință de județ), într-o zonă cu bogate resurse naturale (petrol, cărbune, ape minerale curative).

Municipiul Onești

Municipiul Onești este situat în Depresiunea Tazlău-Cașin, la 210 m altitudine, în zona de confluență a râurilor Oituz și Cașin cu râul Trotuș și în amonte de confluența acestuia din urmă cu râul Tazlău, la 98 Km sud-vest de municipiul Bacău (reședința județului omonim).

Municipiul Bacău

Municipiului Bacău este situat în zona de nord-est a județului Bacău (a cărui reședință este), în zona de confluență a râului Bistrița cu Siretul, la o altitudine de cca 170 m.

Județul Bacău: Prezentare

Județul Bacău este situat în Estul țării, în regiunea istorică Moldova. Se învecinează cu județele Neamț la Nord, Vaslui la Est, Vrancea la Sud, Covasna și Harghita la Vest.

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților: 

Toți protestarii de la Amurco, aflați de 11 zile în greva foamei, au revenit la casele lor

Cei 18 protestatari ce au declanșat o grevă a foamei în urmă cu 11 zile pe platforma din fața Amurco Bacău, combinat profilat pe producția de îngrășăminte chimice, au decis să se reîntoarcă la caselor lor, ultimii cinci care au apelat și joi la această formă de protest încetând definitiv vineri seara acțiunea revendicativă prin care solicitau plata salariilor compensatorii după disponibilizările de anul trecut.

Cercetări efectuate de DNA la sediul Consiliului Județean Bacău

Cercetările care au inclus percheziții la cele 25 de locații din municipiul Bacău, inclusiv la sediul Consiliului Județean, coordonate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) se desfășoară "in rem", cu privire la faptă, și nu vizează o anumită persoană, au declarat joi surse judiciare. 

Consiliul Local Bacău l-a validat pe Vasile Tescaru primar interimar, iar pe Radu Ababei și Iulian Stoican viceprimari

În funcțiile vacante de viceprimari ai Bacăului, rezultate în urma schimbărilor intervenite în administrația municipiului după arestarea preventivă a primarului Romeo Stavarache și demisia lui Mihai Șuștac au fost desemnați luni, de consilierii locali, profesorul universitar Radu Ababei și inginerul Iulian Stoican, membri ai PNL, partid ce deține majoritatea în Consiliul Municipal. 

Bolnavii care fac dializă, primii care au primit în județ cardul de sănătate

Un număr de 278 de pacienți ai Centrului de Dializă din Bacău sunt primii din județ care au primit de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău Cardul Național de Sănătate ce permite identificarea pacientului ca asigurat în Sistemul național al asigurărilor de sănătate, pentru a putea beneficia de servicii medicale, dar și pentru certificarea fiecărui act medical.

Romeo Stavarache rămâne în arest preventiv

Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, rămâne în arest preventiv după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins miercuri contestația.

Prefectul l-a suspendat pe Romeo Stavarache din funcția de primar pe perioada de detenție preventivă

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost suspendat, miercuri, din funcție printr-un ordin emis de prefectul județului, Dorian Pocovnicu, măsură "valabilă pe perioada de detenție preventivă" a edilului-șef al municipiului.

Romeo Stavarache a încălcat interdicțiile impuse de instanță (interceptări)

Romeo Stavarache a fost interceptat în timp ce vorbea la telefon cu fiul lui Liviu Goian, complice în dosar, deși edilul avea interdicție de a lua legătura cu alte părți implicate în cauză.

Romeo Stavarache, arestat preventiv pentru 30 de zile

Instanța Curții de Apel Bacău a admis marți cererea formulată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) privind înlocuirea cercetării sub control judiciar cu arestare preventivă pe 30 de zile pentru primarul Bacăului, Romeo Stavarache, reținut joi sub acuzația de luare de mită.

Stavarache s-a prezentat la poliție în cadrul controlului judiciar

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a prezent luni la sediul poliției municipiului potrivit obligației survenite ca urmare a deciziei Curții de Apel Bacău de a-l elibera sub control judiciar.

Deputatul Nicu Marcu a demisonat din PNL

Deputatul PNL Nicu Marcu, ales în Colegiul 1 Bacău, și-a anunțat, duminică, demisia din partid, el acuzând faptul că PNL a "a devenit mașina de spălat a imaginii PDL".

Curtea de Apel Bacau a decis eliberarea sub control judiciar a primarului Romeo Stavarache

Instanța Curții de Apel Bacău a decis, joi seara, eliberarea imediată, sub control judiciar, a primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, precum și a celor doi oameni de afaceri, Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, reținuți în cursul dimineții de joi de către DNA, sub acuzația de luare de mită.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, reținut de DNA 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților:

Un băcăuan pedalează într-un tur al României de 5.000 de km ce vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea a 28 de adolescente

Ciclistul Anton Duma a pornit, duminică, din municipiul Bacău și va efectua un tur al României în lungime de 5.000 de km pentru a strânge fonduri pentru ajutorarea a 28 de adolescente ocrotite în prezent prin proiectul ,"Centrul de Integrare al Tinerilor" al Asociației "Betania" din municipiu.

Proiect cu fonduri europene pentru perfecționarea a 313 angajați ai primăriilor din Zona Metropolitană Bacău

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău a lansat, joi la Centrul de Afaceri și Expoziții din municipiu, proiectul "Creșterea capacității administrative, prin programe de pregătire profesională continuă a angajaților din unitățile administrativ teritoriale", în urma căruia peste 300 de funcționari publici își vor dezvolta competențele profesionale și manageriale. 

Accident rutier soldat cu 15 răniți

Un număr de 13 persoane, victime ale unui accident rutier, au fost transportate, joi, la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Bacău pentru a primi îngrijiri medicale, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de o autoutilitară.

Tineri muzicieni din America, Europa și Asia deprind arta dirijoratului simfonic la Bacău

Zece tineri muzicieni din SUA și câte unul reprezentând Canada, Singapore, Coreea de Sud, Franța, Japonia și România participă, începând de luni, timp de două săptămâni, la cursurile internaționale de dirijorat organizate în sălile Ateneului din Bacău de Filarmonica "Mihail Jora" din municipiu.

Anticariatele, pe cale de dispariție, dar încă intens frecventate

În municipiul Bacău mai există doar două anticariate din cele opt care funcționau în urmă cu zece ani, dar sunt intens frecventate în spațiile mici în care sunt deschise, fiind încă o alternativa viabilă la biblioteci atunci când cineva caută un roman clasic și ieftin ca preț, cărți uitate sau cărți rare.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015